Herbalife független tanácsadó

Herbalife független tanácsadó

2015. szeptember 14., hétfő

Röviden a legfontosabb ásványi anyagok szerepéről


Klór: Szabályozza a vér sav-bázis egyensúlyát. Stimulálja az emésztéshez szükséges gyomorsav képződését, a máj működését. Karbantartja az inakat és az izületeket.

Szelén: A sejtfalakat védő antioxidáns.

Réz: Fokozza a vörös vérsejtek szaporodását. Befolyásólja az agy működését. Hiánya akadályozza a vas felszívódását.

Magnézium: Sok fontos enzim működését szabályozza.A csontok és a lágyrészek fontos eleme.

Mangán: Erősíti a porcokat,és a szőlőcukor hasznosulását. Segíti a  növekedést, a zsírfelszívódást és a nemi szerveket szabályozó enzimek működését. Valamint a szteroid hormonok fontos alkotóeleme.

Szilicium: Hozzájárul a kötőszövetek rugalmasságának megőrzéséhez. Fontos szerepe van a csontok mésztartalmának kialakításánban és megőrzésében.

Vanádium:Megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakra.Feltehetően befolyásólja az enzimek aktivitását, a szőlőcukor és a zsírok anyagcseréjét, a csontok és a fogak megújulását.

Kálium: Szabályozza a vér sav-bázis egyensúlyát, és a szervezet vízháztartását. Szükséges a normális izommunkához, Szabályozza a növekedést, a pulzust, és fokozottan szükséges a szellemi erőkifejtéshez.

Króm: Elősegíti a szénhidrátanyagcserét, stimulálja a szőlőcukorbontó enzimeket.

Foszfor: Szükséges a csontok és a fogak egészséges fejlődéséhez. Fontos szerepet játszik az izmok és az idegek működésében, és a gyors erőkifejtés biztosításában.

Kálcium: A csontok és a fogak alapvető alkotóeleme. Meghatározó szerepe van a véralvadásban és a szív működésében. Fokozza az izmok és az idegrendzszer teljesítményét.

Molibdén:Elősegíti a zsírok és a szénhidrátok felszívódását. A vasat hasznosító enzim lényeges eleme, ezáltal hiánya vérszegénységet okoz.

Nikkel:Hiánya megzavarhatja a vérképzés normális folyamatát,akadályozhatja a növekedést, valamint csökkentheti a máj vas-,réz-,cinkszintjét.

Jód: A szervezet anyagcseréjét szabályozó pajzsmirigyhormonok lényeges eleme. Hiánya golyvát okozhat.

Ón: Hiánya feltehetően összefügg az elégtelen növekedéssel.

Cink: Felelős a csontok egészséges fejlődéséért, a szövetek regenerációjáért, és a sebek gyógyulásáért. Fontos szerepet játszik az izmok összehúzódásában. Elősegíti a nemi fejlődést, és a prosztata normális működését.

Vas: A vörösvértestek hemoglobinjának alapvető fontosságú eleme.
              Tiszai Katalin
Független Herbalife Tanácsadó
              0620-319-07-60
 e-mail.: kati.tiszai@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése