Herbalife független tanácsadó

Herbalife független tanácsadó

2015. szeptember 14., hétfő

Röviden a legfontosabb ásványi anyagok szerepéről


































Klór: Szabályozza a vér sav-bázis egyensúlyát. Stimulálja az emésztéshez szükséges gyomorsav képződését, a máj működését. Karbantartja az inakat és az izületeket.

Szelén: A sejtfalakat védő antioxidáns.

Réz: Fokozza a vörös vérsejtek szaporodását. Befolyásólja az agy működését. Hiánya akadályozza a vas felszívódását.

Magnézium: Sok fontos enzim működését szabályozza.A csontok és a lágyrészek fontos eleme.

Mangán: Erősíti a porcokat,és a szőlőcukor hasznosulását. Segíti a  növekedést, a zsírfelszívódást és a nemi szerveket szabályozó enzimek működését. Valamint a szteroid hormonok fontos alkotóeleme.

Szilicium: Hozzájárul a kötőszövetek rugalmasságának megőrzéséhez. Fontos szerepe van a csontok mésztartalmának kialakításánban és megőrzésében.

Vanádium:Megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakra.Feltehetően befolyásólja az enzimek aktivitását, a szőlőcukor és a zsírok anyagcseréjét, a csontok és a fogak megújulását.

Kálium: Szabályozza a vér sav-bázis egyensúlyát, és a szervezet vízháztartását. Szükséges a normális izommunkához, Szabályozza a növekedést, a pulzust, és fokozottan szükséges a szellemi erőkifejtéshez.

Króm: Elősegíti a szénhidrátanyagcserét, stimulálja a szőlőcukorbontó enzimeket.

Foszfor: Szükséges a csontok és a fogak egészséges fejlődéséhez. Fontos szerepet játszik az izmok és az idegek működésében, és a gyors erőkifejtés biztosításában.

Kálcium: A csontok és a fogak alapvető alkotóeleme. Meghatározó szerepe van a véralvadásban és a szív működésében. Fokozza az izmok és az idegrendzszer teljesítményét.

Molibdén:Elősegíti a zsírok és a szénhidrátok felszívódását. A vasat hasznosító enzim lényeges eleme, ezáltal hiánya vérszegénységet okoz.

Nikkel:Hiánya megzavarhatja a vérképzés normális folyamatát,akadályozhatja a növekedést, valamint csökkentheti a máj vas-,réz-,cinkszintjét.

Jód: A szervezet anyagcseréjét szabályozó pajzsmirigyhormonok lényeges eleme. Hiánya golyvát okozhat.

Ón: Hiánya feltehetően összefügg az elégtelen növekedéssel.

Cink: Felelős a csontok egészséges fejlődéséért, a szövetek regenerációjáért, és a sebek gyógyulásáért. Fontos szerepet játszik az izmok összehúzódásában. Elősegíti a nemi fejlődést, és a prosztata normális működését.

Vas: A vörösvértestek hemoglobinjának alapvető fontosságú eleme.




























              Tiszai Katalin
Független Herbalife Tanácsadó
              0620-319-07-60
 e-mail.: kati.tiszai@gmail.com

VITAMINOKRÓL PÁR SZÓBAN


A vitamin: A látásban és a gyermekek fejlődésében fontos szerepe van. Gátolja a bőr és a szem öregedését. Őrzi a fogak, a köröm, a haj, a mirigyek állapotát, segítí a növekedésüket.

E vitamin: Fokozza a szövetek ellenállóképességét, elősegíti működésüket. Biztosítja a vörös vérsejtek megfelelő szaporodását, valamint az izom és más szövetek növekedését.

C vitamin (aszkorbinsav): A fogak az íny és a csontszerkezet egészségéhez elengedhetetlen. A kollagén fehérjék termelésének fokozásával elősegíti az egészséges szövetek kialakulását, így hozzájárul az izmok, bőr, inak, erek, csontok és a porcok erősítéséhez.

D vitamin: Elősegíti a kálcium és a foszfor felszívódását. Szükséges az erős csontok és fogazat kialakulásához.

B1 vitamin (tiamin): Biztosítja a szervezet legfontosabb energiaforrásának, a szénhidrátoknak az optimális felhasználását.Elengedhetetlen a szív, az idegrendszer és az izmok megfelelő működéséhez.

B2 vitamin (riboflavin): Elősegíti a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok átalakulását energiává. Megőrzi a bőr és a szemek egészségét, fontos szerepet játszik a test szöveteinek kialakításában.

B3 vitamin (niacin): Fontos a zsírok és fehérjék feldolgozásában, valamint a táplálék energiává történő átalakításában.Mérsékli az étvágytalanságot, és az idegrendszer zavarait.

B5 vitamin (pantoténsav)  : Szükséges a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok feldolgozásához. Fokozza az idegrendszert szabályzó hormonok termelését.

B6 vitamin (piridoxin): Elősegítik egyes fehérjék termelését, az aminósavak és zsírok hasznosulását, az idegrendszer normális működését, és vörös vérsejtek kialakulását.Segít a fogak és az íny egészségének megőrzésében.

B12 vitamin (cianokobalamin): Fokozza a sejtek működését. Hozzájárul az idegrendszer épségéhez, a vörösvérsejtek egészséges szaporodásához. A gyermekek fejlődéséhez.Megakadályozza a vérszegénység egyes formáinak kialakulását.

Folsav: Szabályozza a bélrendszer működését, és fontos szerepe van a vérképzésben is.

Biotin: Nélkülözhetettlen a zsírsavak képzéséhez, a fehérjék és a szénhidrátmolekulák lebontásához, valamint a szőlőcukor energiájának felhasználásához. Fenntartja a pajzsmirigy, a mellékvese, a nemi szervek és az idegrendszer működését.

K1 vitamin: Alapvető szerepe van a véralvadásban.































             Tiszai Katalin
Független Herbalife Tanácsadó
            0620-319-07-60
 e-mail: kati.tiszai@gmail.com